prakkezeren over speelgoed

Lena wordt morgen 20 maanden maar heeft nu al genoeg speelgoed om een kinderdagverblijf te starten. Zonet las ik dit artikel waarin staat dat een Belgisch kind gemiddeld voor 190 euro speelgoed per jaar krijgt en dat bedrag komt zelfs op 302 euro als je daar ook de videospelletjes bijtelt – geen idee waarom ze dat apart bekijken. (geheel tussen haakjes: in de vorige zin staat “dit artikel” in een ander kleurtje, wat betekent dat je daar op kan klikken om dat artikel te lezen > sinds vandaag heeft dit weblog een handleiding in de rechterkolom, voor iedereen die gebaat is bij Eerste-Hulp-Bij-Bloglezen, niet uitgebreid maar zeer summier – in tegenstelling tot deze zin, geheel tussen haakjes).

Speelgoed dus. We hebben daar soms discussies over, stel u voor. Balanceren op de onbestaande grens tussen enerzijds je kind voldoende educatieve stimulansen en speelplezier bieden en anderzijds je kind niet verwennen, te leren met weinig tevreden te zijn, te leren gewoon te spelen zonder echt speelgoed (keukengerei, rollenspel, enz.) En dat balanceren heb je dan nog niet zelf in de hand. Het is natuurlijk fantastisch dat iedereen ons speelgoed geeft maar we willen Lena ook een paar waarden meegeven waarbij ‘Material Girl’ van Madonna nu niet direct de ideale soundtrack is. Second Life (het tweedehands-circuit dus) kan een oplossing bieden. Maar ik zou zelfs een stapje verder durven gaan. Als het van mij afhing – maar het hangt dus niet van mij af – dan krijgt Lena alleen speelgoed van Sinterklaas en dan nog eens op haar verjaardag. Ben ik ouderwets? Te streng? Wereldvreemd? ’t Is moeilijk kiezen, ’t zijn alledrie schone titels.

Voilà, geweten gesust. Laat nu maar komen, dat speelgoed!

speelgoed.jpg

Advertenties

2 gedachtes over “prakkezeren over speelgoed

  1. We proberen die regel hier ook te hanteren. Maar er komt veel binnen langs andere wegen. Wat ik ook doe, is, als we een cadeautje krijgen voor de kinderen (en de kinderen hebben het niet gezien), dat cadeautje gewoon weg leggen tot een volgende gelegenheid. Zo komt de Sint dit jaar bijna gratis en zijn ook de cadeautjes onder de kerstboom in orde.
    Of ik lid ben van de vrekkenclub? Nee, maar trop is te veel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s