Lena ook

’t Is de leeftijd. “Lena ook!” Altijd. Het maakt niet uit waarvoor. Zelfs als ze geen flauw idee heeft van wat we aan ’t doen zijn of wat we in onze handen hebben: “Lena ook!”

Het is bijzonder vermoeiend voor ons maar ze leert natuurlijk veel bij. Over wat kan en niet kan. Wat zij kan en wat zij nog niet kan. Wat mag en niet mag. Mama telefoneert en dan zegt ze “Lena ook!” en dan geven we haar een afgedankt toestel waar ze (fictief) mee kan telefoneren. Dat mag en dat kan.

Een ander voorbeeld. Lena ziet op televisie een Chinees mamzelleke haar afsprong doen van de bok. Ze kruipt vervolgens op de zetel en roept “Lena ook!” en dan zegt papa “Ja, doe maar” en dan zegt mama “Opgepast!” En zo leert Lena haar ouders wat beter kennen. Een kind proberen opvoeden, dat is zó de max. Het liefst van al zou ik niks anders willen doen in mijn leven, eigenlijk.

[by the way, over de Olympische Spelen gesproken: Lena vergiste zich vroeger echt nooit, als ze een man zag op tv dan zei ze “man!” en als ze een vrouw zag dan zei ze “vouw!” maar sinds ze af en toe een glimp van de Spelen opvangt en dus ook de Chinese kogelstootmadammen heeft gezien –“man!”– en ook mannen die in een badpak in het water springen –“vouw!”-, is ze weer helemaal de kluts kwijt, tsss]

Advertenties

Een gedachte over “Lena ook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s