*hapt naar adem*

Het is geleden van februari 2006 dat we beiden voltijds werkten. Intussen was er zwangerschapsverlof, was er de geboorte van Lena, dan moederschapsverlof, nadien voor mij 15 maanden ouderschapsverlof (1 dag per week) dat naadloos overging in alweer zwangerschapsverlof voor Nele, dan de geboorte van Zita en dan alweer moederschapsverlof plus borstvoedingsverlof (en daar hadden we eventueel nog een beetje ouderschapsverlof voor mij aan kunnen breien maar we hebben nog een paar jaar tijd daarvoor — centjes, weetwel).

En nu is het plots – zonder inloopfase – 01/09/’08. Boenk! Ai!

Dus vanaf vandaag werken we beiden opnieuw voltijds. Met dat verschil dat er nu twee fantastische dochters bijgekomen zijn. En dat scheelt, echt.

Zij kunnen bijvoorbeeld al eens een waske insteken, een strijkske doen, de keuken opruimen, naar de winkel gaan, het gras maaien, patatjes schillen, de mat stofzuigen, de bedden opmaken, een warme maaltijd bereiden, de telefoons beantwoorden, koffie zetten, facturen betalen, de kindjes in bad steken en aankleden, eh… enfin.

Ik zou echt niet weten hoe ik het zou overleven. Anders.

4 gedachtes over “*hapt naar adem*

  1. Zoals je zegt. Waarom denk jij anders dat wij ooit aan kinderen begonnen zijn? Je moet nog maar aan iets peinzen, en het is al gebeurd. Of gewoon even iets vragen, één keertje maar, en hop, de taak is uitgevoerd. Pure luxe ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s