fietsweekend

Zaterdag naar Coyendans gebakfietst. Een geluk dat het begon te regenen toen we vertrokken, zo konden we meteen onze regentent uitproberen. Een vermoeden werd bevestigd: de regentent biedt enkel bescherming voor wie *onder* de regentent zit, de werkende bakfietser wordt dus zeiknat. De kindjes vinden dat oké.

Zaterdagavond naar Lokeren gefietst en nog een kwartiertje kunnen afpietsen van de reeds scherpe tijd van vorige keer. Toegegeven, deze keer niet getwijfeld over de route. Mijn minimalistisch spiekbriefje was voldoende:

De terugweg zondagochtend was zeer leuk. Niet alleen wilde Edith van Café Center in Hijfte ons nog bedienen, weliswaar tegen haar goesting, maar er was ook nog ergens café Den Hoek, waar we getuige zijn geweest van de promiscuïteit van de autochtone bevolking aldaar (Zaffelare denk ik).

Na het middagdutje zijn we dan naar ’t Sint-Pietersplein gebakfietst om daar met nog een paar mensen de Gentse verkeersvrije binnenring te verkennen. Wat me vooral is bijgebleven: het wegdek voor automobilisten fietst veel vlotter dan fietspadklinkertjes, ’t is te zeggen die paar momenten dat we konden doorfietsen. Voor de rest was het aanschuiven, voet aan de grond, terug optrekken. Wie ooit eens heeft gebakfietst, zal beamen dat dit geen sinecure is. Een bakfiets kan je rechthouden als je een minimale snelheid hebt en die was er meestal niet, dus voortdurend corrigeren met de voeten op de grond. Ik voelde mij net een schaatser die de hele tocht moet klunen.

gent fietst

Advertenties

6 gedachtes over “fietsweekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s