crisis!

We hebben hier tijdelijk de apartheid ingevoerd. Als Lena bijvoorbeeld in de living speelt, proberen we Zita elders bezig te houden. En omgekeerd. Onze kindjes komen namelijk niet meer overeen, toch niet langer dan 10 seconden.

Sinds Zita mobiel is – ze kruipt al razendsnel – achtervolgt ze Lena overal, ze is gewoon nieuwsgierig. Lena krijgt het daarvan op haar heupen en durft dan al eens duwen, slaan, schoppen, een vinger in een oog steken. Onze reactie is altijd streng en duidelijk – strafstoel en afzondering – maar Lena hervalt dan na een tijdje, minstens 10 crisissen per dag als ze samen thuis zijn.

Het is niet alleen Zita die Lena opzoekt, het omgekeerde gebeurt ook. Van zodra Lena hoort of ziet dat Zita zich amuseert, is ze jaloers en komt ze het vertier opeisen, in het beste geval gewoon ambetant doen, in het slechtste geval pakt ze Zita haar speelgoed af en deelt ze een tik uit.

We wijten het voorlopig aan de leeftijd en aan de stress – ze mag maandag naar school en weet niet goed hoe-wat-waarom en dat maakt haar volgens ons zenuwachtig en prikkelbaar – maar als er over enkele weken geen beterschap is, zullen we toch iets moeten doen, denk ik.

Als we beiden niet moeten werken – hetgeen deze week 1 dag is voorgevallen – dan valt het reuze mee. We proberen ons dan elk met één kindje bezig te houden en dat vinden ze meestal heel fijn.

Ik denk dat het zichzelf wel zal oplossen als Lena volgende week naar school gaat. En als ze dus overdag niet meer samen met Zita is. Enorm benieuwd ook of ze flink zal samen spelen met de kindjes van de kleuterklas. Spannend, heel spannend. Wie is er hier nerveus :|

Advertenties

5 gedachtes over “crisis!

  1. Lijkt me inderdaad best vermoeiend. Hier komen Nora en Marie wel nog redelijk overeen maar ik ben ervan overtuigd dat eens Marie nog mobieler wordt en nog meer in staat is om Nora haar spel te dwarsbomen, hetgeen jij beschrijft heel herkenbaar zal worden. Zo een strafstoel zullen we misschien ook moeten invoeren, want er zijn nu ook al momenten dat ze Marie duwt, slaat, bijt,…

    Hopelijk betert het inderdaad als ze naar school gaat. Ze zal haar kleine zus misschien zo missen dat het na school grote liefde en mooi samenspelen zal zijn.

    En hopelijk wordt het een geslaagde eerste schooldag! Kan me goed voorstellen dat jullie zelf héél nerveus zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s