gedichtendag

Sinds een paar weken wordt Zita vaker dan normaal ’s nachts wakker. De laatste dagen gaat het van kwaad naar erger. De voorbije drie nachten telkens een tiental keren, gemiddeld om het uur moet er iemand het krijsend varkentje terug gaan neerleggen en opnieuw toedekken, snelsnel want hopen dat Lena niet wakker wordt.

Omdat we afgelopen dinsdag toch bij de kinderarts moesten zijn, hebben we het probleem aangekaart. Maar het blijft gissen. Hij kan ook alleen maar hopen dat het door de vele ziektes komt en dat het geleidelijk zal overgaan. En de tips geven die we uiteraard al lang kennen.

Als ik het voor het zeggen had: laten wenen, geen genade.

Maar probleem is dat Lena volle dagen naar school gaat en 12 uren nachtrust nodig heeft, ze is nu al elke dag doodop om 17u. Ons huis is ook onvoldoende groot of onvoldoende geïsoleerd “Hoezo? Dat is toch nieuwbouw?” “Ja. (…) Ja.”– dus Zita beneden leggen is geen optie. We zijn redelijk teneinde raad want we lopen er op het werk bijna narcoleptisch bij.

Oei. Gedichtendag dus.
Ik ging speciaal voor vandaag een nieuw gedichtje schrijven.
Maar ’t zal voor volgend jaar zijn.

Moe
Moe. Moe. Moe.

Advertenties

3 gedachtes over “gedichtendag

  1. Zéér herkenbaar. Tristan is altijd een slechte slaper geweest, maar in de kerstvakantie ging het plots van kwaad naar erger. Ik heb er al heelder hoofdstukken aan gewijd om mijn blog. Je moet maar eens grasduinen in de archieven (eind december 2008 – januari 2009). Het probleem is nog altijd niet van de baan. Raad kan ik je dus helaas niet geven. Zullen we een zelfhulpgroepje oprichten ;-) ?

  2. Ja, dat kennen we. Onze dochters van bijna 2 en heel bijna 3 hebben ook zo van die periodes (en wij dus ook van die dagen dat we er als een zombie bijlopen). Een echte oorzaak of remedie hebben nooit gevonden. Gelukkig gaat het na een tijdje vanzelf weer over…

  3. Ah, wij deden/doen dan wat er in alle boekjes (except one) staat wat je vooral niet moet doen: de huiler in bed nemen. Een uitgeruste ouder is er 2 waard. In tegenstelling tot wat die boekjes zeggen, blijven die kinders niet in de ouderlijke bedstee liggen de rest van hun leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s