lentefietsmensen

Tussen oktober en april zie ik elke ochtend dezelfde fietsers op ongeveer hetzelfde tijdstip op ongeveer dezelfde plaats mijn woonwerk-fietsroute kruisen. Ook al ken ik die mensen niet, het zijn partners in crime, bijna “vrienden” (een beetje zoals in de gedevalueerde betekenis van “friends” voor de facebookies).

Er zijn natuurlijk ook auto’s op mijn fietsroute — ongeveer het honderdvoud van het aantal fietsers — maar die relatie is anders. Een fietser is een mens, een auto is een auto. Je ziet een fietser aan de overkant = je ziet een man of een vrouw met een gezicht. Je ziet een auto en nog een auto en nog een auto = je ziet enkel een auto en nog een auto en nog een auto, dus nooit een mens, het is zo.

Ze zíjn er wel, de mensen, maar dan verstopt in auto’s. En ze rijden ook gewoon maar naar hun werk, alleen moeten die dutsen véél verder rijden dan de fietsers, anders zouden ze uiteraard niet met de auto rijden en zouden ze uiteraard niet in de file moeten staan en zouden ze uiteraard hun collega-planeetbewoners niet door een levensgevaarlijke stinkwolk laten fietsen. Dus, ze kunnen er ook niks aan doen en ze hebben ongetwijfeld een goed hart, al deze mensen, verstopt in auto’s.

Bovendien zijn er heel veel automobilisten-met-een-goed-hart die zó jaloers zijn op de fietsers, dat ze in het eerste mooie lenteweekend naar de fietswinkel trekken en daar een nieuwe fiets kopen. De eerstvolgende maandag zie je ze dan nog wat onwennig naar het werk fietsen maar ’s avonds peddelen ze al vrolijk fluitend de file voorbij.

“Lieve lentefietsmensen, weest welgekomen!”
(roep ik in gedachten naar de overkant van de straat)

Maar vandaag ontdekte ik dat lentefietsmensen niet werken op woensdag.
(althans, dat is mijn vermoeden want deze morgen waren ze er plots niet meer)

(tenzij ze zich opnieuw hadden verstopt in een auto omdat ze in die fietswinkel geen regenpak hadden gekocht, dat kan ook)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s