het zot

Bij momenten krijgt Lena het zot in haar kop.

Wij spreken dan niet over de onnozeliteiten en zotternijen die we tot nu toe kenden, het is Het Zot.

Vandaag bijvoorbeeld. Ze komt thuis van school, loopt joelend naar de tuin, gooit zich wild op de grond, ligt secondelang muisstil met het gezicht in het gras, springt bruusk recht en begint wild in het rond te draaien en spurt dan naar alle hoeken van de tuin, terwijl ze brult en gilt en bazelt in een écriture automatique, om minstens een half uur niet meer te stoppen.

Een willekeurig kort fragmentje:

” (…) kro-ko-diiiiiiiiiiiilll! toch! jij mag mij niet opeten! want alle distels komen naar de winkel! en het paard! en de schommel! en! dan! moet! flink! zijn! want Lena heeft een groooooooooote taart! en wij zijn naar het zwembad geweest! samen met mama! en papa! en pop! en Zita! en alle kaka doet kaka en kaka en kakasoep! en kakapatsjakaka! en tommeldinop! en zakkaziewoe! en papa! jij bent! een widaladomdin! (…) “

Advertenties

5 gedachtes over “het zot

  1. Tiens, zou dat kind zich wat moeten uitleven na een hele dag school?

    (Toen onze kinderen klein waren, konden ze bv. met het grootste gemak een volledige film uitzien zonder zich te verroeren, maar o wee als de film gedaan was: dan was het binnen de kortste keren kletterende ruzie en waren ze druk, druk, druk – je zag echt dat al de spanning eruit moest)

  2. Ik heb dat nog al gezien van kinderen die van school komen. Ze hebben als een spons alles geabsorbeerd van heel de dag en dat moet eruit, hé. Ik heb zo het vermoeden dat dat een héél gezonde reactie is… Wens Lena een dikke proficiat met haar ventilatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s