levenslessen voor een driejarige

Zaterdagochtend.
(normaal gaan we op zondag maar we hadden uitzonderlijk iets anders te doen)

Na een hele week te horen dat je mag gaan zwemmen, dan eindelijk naar het zwembad rijden en met je vreugde geen blijf weten, ook al omdat papa er nog een schepje bovenop doet met onnozele zwembadrijmpjes in de auto. En dan al dansend met je zwemzak-met-nieuw!-mooi!-zwembroekje de parking oversteken terwijl je roept dat je elf!-twaalf!-tien! keer van de glijbaan zal gaan en dan joelend van plezier naar de kassa lopen om daar te horen dat het zwembad op zaterdagochtend niet voor iedereen toegankelijk is, terwijl je wel het ene na het andere kindje — met een speciaal pasje, maar krijg dat eens uitgelegd — het zwembad ziet binnengaan.

Lena ik-kan-zelfs-hysterisch-worden-omdat-mijn-veter-los-is Deboom.
Die Lena.

Ik heb nog nooit zoveel ontgoocheling in één blik gezien. We houden ons hart vast en zetten Lena op een stoel. We proberen met alle moeite van de wereld uit te leggen wat er aan de hand is en beloven dat we zeker in de namiddag terugkomen.

Ze luistert aandachtig, de traantjes zitten klaar.
Maar dan zegt ze:

“Jammer. Dat is niet leuk.”

En haalt haar schouders op.

Terug in de auto (Lena flink), naar de winkel (Lena flink), iets gaan eten (Lena flink), een dutje doen (Lena flink) en dan gaan zwemmen (Lena flink en uitzinnig van vreugde).

Niet te schatten.

Advertenties

6 gedachtes over “levenslessen voor een driejarige

  1. helaba, ook in Haiti blijven we het jonge gezinnetje volgen…. ook dank aan de schooltips van mama Nele…. Nelson, Charline en Jetro oefenen mee…. speciale groetjes aan de grootouders…binnenkort volgt meer Haitinieuws, als mijn stagiaires vertrokken zijn… ik ga hen toch eens het werk van Nele tonen..en zo zijn we internationaal bezig hé… en oh ja, we zijn toch verre familie van elkaar…dus familiale creoolse groeten en tot….

  2. Amai zo’n flinke dochter! Ik heb hier ook een driejarige (denk dat ze echt niet veel schelen, ze is van februari 2006). Wij hebben het ook eens voorgehad, in Puyenbroeck. Maar dat was vorige voorjaar, Stella was toen nog wat jonger. Wij hebben toen gelogen en gezegd dat het zwembad helemaal leeggelopen was…Hysterie alom. En een uur later zaten we te ploeteren in Merelbeke :-)

  3. In Merelbeke heb je een grotere glijbaan, zo’n buis die even naar buiten gaat, superwild voor kleine meisjes :-D Ook een brubbelwand en omkieperende emmertjes. Toch vinden we Puyenbroeck veel toffer eigenlijk, de babyrooms, de ruimere brubbelbaden (bij ons steevast wat dennengeur als afsluiter), de ‘stroom’ waarin Stella ‘zelf’ kan zwemmen en na het zwemmen nog even naar het dierenpark bij mooi weer. Zalig!
    Merelbeke is idd even ver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s