fietsroutes met een hoek af

Zullen wij anders nog een keer van fietsbult doen?

Yves had het vorige week al over de Drieselstraat, een straat die je hoedanook zal passeren wanneer je fietst van Oostakker naar Lochristi. Maar de Drieselstraat is daar in de buurt niet de enige baan waar het fietspad plots in rook lijkt op te gaan.

Ik ga bijvoorbeeld met de fiets een fietsbroek gaan kopen in de Lidl in Lochristi. Dat kan volledig langs binnen, je hebt zelfs maar één straat nodig: de Smalleheerweg.

Maar. Er zijn een paar levensgevaarlijke stroken op die Smalleheerweg. Echt levensgevaarlijk, in die zin dat er al mensen doodgereden zijn en al. Bijvoorbeeld de bocht in het viaduct over de R4. En laat dat nu net de strook zijn waar het fietspad zelf zijn neus voor ophaalt.

Ik hoor het u zeggen: “Ja maar, ’t is toch beter dan niets!”
U heeft gelijk. Dus ik stop met zagen.

Er zijn trouwens goede dingen ook: bij de heraanleg van de Volvo-rotonde in de Drieselstraat is er een stuk (gescheiden) fietspad bijgekomen in de Smalleheerweg. Hoera! Hoera!

En dan blijkt dat plots te stoppen op het moment dat je afslaat aan het rondpunt, richting Lochristi. Om dan plots –enkele honderden meters verder– opnieuw te beginnen… boenk op de gemeentegrens met Lochristi. Duizendmaal dankuwel aan alle lieve rijke mensen van Lochristi, om ervoor te zorgen dat ik op uw verhoogde fietspaden niet het gevaar loop om uw Porsche Cayenne te beschadigen.

Du-uss, als je van Lochristi komt en je volgt het fietspad naar Gent … dan rij je knalpatat op een betonnen paal. Het zou om te lachen zijn, mocht het niet om te wenen zijn.

Advertenties

2 gedachtes over “fietsroutes met een hoek af

  1. ’t Komt mij voor dat het Volvo is die voor dat vrolijke rode pad gezorgd heeft – ’t is ook vanwege hen dat de rotonde heraangelegd is. Maar je hebt gelijk, er zitten bizarre kronkels ginder. Da’s Mieke’s looptoerke trouwens.

  2. Van Ledeberg naar ’t Zuid heb je ook zo’n voetpad, dat in het niets verdwijnt. Ik dacht dat mensen mét verstand wegen aanlegden. Alleszins, dat had ik eigenlijk gehoopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s