een groenvakantie in het land der gescheiden fietspaden

Terug van een heerlijk weekje Nederland.

Het is iets raars. Je steekt de grens over en foetsie met de lintbebouwing. Tussen 2 woonkernen een straat voor auto’s en daarnaast langs weerszijden een veilige boulevard voor fietsers. Niet alleen in woongebied maar ook in natuurgebied, op sommige plaatsen is bosgebied zelfs voorzien van 3 verschillende paden naast elkaar: een brede zandweg voor paarden naast een smal paadje voor voetgangers naast een verharde weg voor fietsers.

Elke voormiddag een ferme fietstocht gedaan, de kindjes achterop. Door het groensel van de Nederlandse Kempen: in de Pals, de Kroonvense Heide, de Peelse Heide. Formidabel. Ik zou er kunnen wonen maar dat heb ik over Parijs ook al gezegd.

Niet evident om foto’s te nemen en ook nog te fietsen met een kindje achterop, dus van de fietstochten heb ik nauwelijks foto’s. Wel van de rustpauzes en ook van de namiddagen die gereserveerd waren voor speel- en zwemplezier.

Onze uitvalsbasis was het soort van georganiseerd vakantiehuisjesbos waar wij met de grootste scepsis heen trokken. Gelukkig was ons voornaamste bezwaar ongegrond, je maakt het daar namelijk zo vakantiekolonie als je zelf wil. Aangezien wij van rust en allenigheid houden –ik spreek ook voor mezelf– kookten we ons eigen potje en verzilverden we onze pretformule enkel in de huurfietsen, het zwembad en de kinderboerderij, al was er naar verluidt een assortiment van nog vele andere amusementsdingen, verderf alom. A fortiori, toen we op een avond eens veel te laat terugkeerden van het zwembad hoorde ik ergens iemand door een microfoon de prijzen van de bingo voorstellen. De haartjes op mijn armen liggen nog steeds niet plat.

Ons verblijf was van het zorgeloze type. Een bungalow met kinderkamer-met-speelhoek. Keuken en badkamer en een televisie om naar films te kijken. Zelfs internet, al hebben we dat enkel gebezigd om onze uitstapjes te plannen. Verder was er (alweer) een boek van Simon Vestdijk maar dat is nog niet uit.

Hieronder een slideshow van foto’s, enkel van onze verblijfplaats.
Meer foto’s in deze flickr-set.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

4 gedachtes over “een groenvakantie in het land der gescheiden fietspaden

  1. ah, ei zo na zaten we er ook.

    Onze kinderen zeuren al maanden aan ons hoofd wanneer we nog eens naar Puk en Pelle gaan. En die kinderactiviteiten, daar hebben ze zeer veel plezier aan beleefd.

    We gaan terug, ergens in november, naar het schijnt heeft de Sint er dan zijn eigen bungalow.

  2. Toevallig op je blog gestruikeld. Zijn de laatste jaren ook serieuze nederland- vakantieparkgangers geworden om zowat dezelfde redenen als jullie.
    En ook ik ben jaloers op hun fiets & verkeersbeleid ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s