een eiland in groen en blauw

Terwijl ik in Nederland Balkenende zie opstappen, probeer ik eindelijk te beslissen voor welke partij ik zondag ga stemmen.

In mijn hoofd zingt Marva een lang vervlogen liedekijn.

Ik droom voor jou
In groen en blauw
Een eiland in de zon
Met hier en daar
Zeg jij me waar
Een beekje en een bron

Een eiland uit
Duizendeen nacht
Waar iedereen nog weet
Waarom de liefde liefde heet
En waar ik jou
In groen en blauw
Steeds in mijn armen hou

Een eiland als een zoen
En duizend valdegroen
Dat dobbert op een blauwe zee
Een eiland met een zon
Die nooit meer ondergaat
En die maar schijnt en schijnt
Tot in de kleinste straat
Ik droom voor jou
In groen en blauw
Een eiland in de zon
Waar alles vlagt
En zingt en lacht
Sinds het met jou begon

(refr)

En waar ik jou
In groen en blauw
Steeds in mijn armen hou

Ik ben nogal verschoten toen ik vorige week bij die stemtest uitkwam bij de liberalen. Sindsdien heb ik intensief naar debatten geluisterd en gekeken. En dingen gelezen in de krant.

In die 17 jaar dat ik ga stemmen heb ik het vaakst voor de socialisten gekozen. Meestal zijn er 2 stembiljetten en dan gaf ik doorgaans één stem aan de sossen en één stem aan ofwel Groen ofwel Spirit. Dat laatste heeft zich intussen vanzelf opgelost, in alle betekenissen.

Maar had men nu bij wijze van stemtest de voorbije 10 dagen een instemmend-geknik-meetmasjien op mij toegepast, dan was ik wellicht opnieuw bij de liberalen uitgekomen. Ik vind dat ik weinig onverstandige dingen heb gehoord van Van Quickenborne, van Turtelboom, van De Croo, van Vanhengel. Maar ik heb een groot probleem met de VLD, ze zijn namelijk niet Groen genoeg. Als de liberalen al een groen programma hebben dan is dat vooral fiscaal getint, ik vind dat te mager.

En ik heb ook een groot probleem met Groen, ze zijn namelijk niet VLD genoeg. Ik vind het zo jammer dat wij in dit land niet voor een resoluut groen programma kunnen kiezen zonder daar ook de veel te zachte, veel te linkse partijstandpunten op andere dan groene thema’s (activering, uitkeringen, e.d.) te moeten bijnemen. Tien jaar geleden zou ik dit nooit beweerd hebben maar een mens verandert, eh… ik blog niet over het werk en dus blog ik niet over het werk.

En dan zijn er ook nog de socialisten, ja die ook nog. Ik zag bijvoorbeeld Vandenbroucke heersen in Phara. Wat ook de uitslag van sp.a mag zijn, Gennez zal VDB op haar blote knietjes mogen bedanken want een aanzienlijk deel van de sp.a-stemmen zal eigenlijk voor hem zijn.

Dju toch, ik weet het niet.

Advertenties

2 gedachtes over “een eiland in groen en blauw

  1. Ik heb hetzelfde met de sossen, ik zou ze graag mijn stem geven maar als ik dan lees dat ze een heleboel sociale uitgaven willen verhogen dan vraag ik me af: hoe gaan ze dat betalen? Ik ben trouwens al die onnozele extra’s, subsidies, toelagen, geld die iedereen met een “afwijking”, kinderen, beugels, ziektes, noem maar op, stillekes beu. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan wel iets “trekken” van de staat. De jobkorting bijv. (een liberale maatregel), nog zoiets. Waarom schaffen we al (de meeste van die) die dingen niet af? Met al die uitgaven te beperken kunnen ze gelijk de voorheffing op de lonen verlagen waardoor een groot deel van de mensen véél meer overhouden, waardoor al die extra’s dan ook niet nodig zijn. Herverdeling ok, maar nu gaat bijna 50% van mijn loon af voor dingen waarvan ik soms denk: is dat nu echt nodig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s