stemtest nummer 2, paarsgroenvlaams

Bij de stemtest van VTM / Het Nieuwsblad kwam ik dus bij de liberalen uit en had ik het minst gemeen met LDD en CD&V.

Vandaag doe ik de stemtest van De Standaard en opnieuw heb ik niks vandoen met LDD en CD&V. Dus die partijen kunnen we voorgoed uitsluiten, dat is zeer geruststellend.

Deze keer heb ik meer overeenkomsten met rood dan met blauw, dus één stemtest zegt duidelijk niet genoeg. Want bij mijn weten waren de stellingen behoorlijk gelijklopend met de andere test en ben ik ook niet plots van mening veranderd. En nog: komt daar toch wel niet de N-VA tussenpiepen zeker! De sloebers. Maar als ik dan klik op “bekijk standpunten”, dan blijken mijn overeenkomsten met N-VA vooral op de niet-communautaire thema’s te liggen. Desalniettemin, het staat daar toch maar, niet te ontkennen dus.

Interessant, dat zeker, maar voor wie moet ik nu stemmen zondag?
Nu ik PAARSGROENVLAAMS blijk te zijn.

En laat ons ook eens vooruitblikken naar 14 juni: een paarsgroenvlaamse coalitie aan Vlaamse zijde, dat zou toch een groot deel van de Vlaamse bevolking vertegenwoordigen en toch een degelijke kans op slagen hebben? Als N-VA het initiatief krijgt –en dat zal zo zijn– en erin slaagt om VLD en SP.A en Groen te overtuigen om mee op de kar te springen, zou dat niet schoon zijn? Ik vind van wel.

Een vrouwelijke premier zit er dan niet meteen in maar dat is relatief aangezien de cupmaat van Bart De Wever wellicht iets groter is dan die van Marianne Thyssen.

Advertenties

3 gedachtes over “stemtest nummer 2, paarsgroenvlaams

  1. als ik dan toch een duwtje mag geven: met FvdB heb je volgens mij paars én Vlaams afgedekt: een socialist maar één de niet flauw doet over activering en mensen aanspreken op hun mogelijkheden én verantwoordelijkheden. En één die er ook een realistisch beeld over de Belgische verhoudingen op nahoudt en zich niet door goedkoop Belgicisme laat verleiden (het soort Belgicisme dat er voetstoots van uitgaat dat wat we samen doen beter is, en dat dus even ondoordacht is als de gedachte dat we wat we Vlaams doen zeker beter doen). Als bonus: je doet een anti-gennez’tje én je brengt hommage aan je wielerheld.

    1. Bedankt voor het duwtje. En inderdaad: één van de dingen waaraan ik me erger bij vele andere socialisten dan FvdB, is dat kritiek op (Waalse, federale) verspilling of ineffeciëntie al te vaak wordt afgedaan als niet-solidair, asociaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s