morgen begint de wereldbeker

Als u zich na tien dagen wk-voetbal niks anders voor de geest kan halen dan makarapa of vuvuzela of jabulani of va-te-faire-enculer, dan komt dat vooral omdat de wereldbeker pas begint op speeldag nummer 3 –zoals dat in feite altijd al geweest is– en dus begint morgen dinsdag dan eindelijk de mundial. En daar ben ik blij om aangezien er de voorbije dagen toch geen tijd was om voetbal te kijken.

Portugal heeft alvast niet gewacht op morgen en die Koreaantjes van de *Democratische* Volksrepubliek moeten daar niet mee inzitten want net als de grenzeloze –nu ja, ze mogen eigenlijk de grens niet over, zelfs hun eigen supporters zijn ingehuurde Chinezen– liefde voor hun geesteszieke leider, moeten ook doelpunten als gedeeld goed beschouwd worden in de meest heldere communistische visie: het maakt toch niet uit welk team er scoort, als er maar gescoord wordt.

Ernstig nu, ik zal u zeggen waarom het morgen voor het echie is.

  • In groep A zullen Uruguay en Mexico er alles aan doen om hun perfecte uitgangspositie te verzilveren in een ticket voor de achtste finales, terwijl Frankrijk de vernedering al ver voorbij is maar evengoed niet wil afgaan tegen de thuisploeg Bafana Bafana die net als Les Bleus op zoek gaan naar hun eerste en enige overwinning op dit tornooi. Spektakel verzekerd!
  • In groep B zal Argentinië met veel vertrouwen en frivoliteit de tango of de sirtaki dansen met de oud-Europees kampioen die ook nog kans maakt op de achtste finales. Net als Nigeria trouwens maar dan moeten ze met een groot doelpuntenverschil winnen tegen Zuid-Korea om dan alsnog hun lot in handen te leggen van een Argentijnse zege op Griekenland. Spektakel verzekerd!
  • In groep C is het razend interessant, daar kan iedereen nog groepswinnaar worden en daar kan iedereen nog naar huis gespeeld worden. Slovenië-Engeland en VS-Algerije. Spektakel verzekerd!
  • In groep D zal woensdagavond pas blijken dat Servië en Duitsland naar de achtste finales gaan, maar ik verklap het u nu al. Servië zal, opnieuw dankzij Jovanovic, winnen van de ozzies [update 24 juni: boy was i wrong] en Duitsland zal het lastig krijgen tegen Ghana maar Schweinsteiger kent gelukkig zijn klassiekers —“Voetbal is een simpel spel, 22 mannen rennen achter een bal en op het einde winnen de Duitsers” (Gary Lineker). Spektakel verzekerd!
  • In groep E wordt het leuk. Nederland is al geplaatst en stelt een paar frisse wisselwelpjes op tegen de reeds getemde Ontembare Leeuwen –jongens wat heb ik een heimwee naar Roger Milla— terwijl Japan en Denemarken gelijk staan en het dus onderling zullen moeten uitvechten. Spektakel verzekerd!
  • In groep F is Zuid-Amerika aan het rulen dat het geen naam heeft, net als in alle andere poules eigenlijk. Paraguay speelt niet langer het beenhouwersvoetbal dat ik me herinner uit de jaren ’80, je zal zien: tegen Nieuw-Zeeland gaan ze swingen. Italië heeft naar goede gewoonte maar één goede wedstrijd nodig om in de achtste finales te geraken, maar dan zullen ze het wel nu donderdag moeten doen tegen de Slovaken en dat is altijd oppassen –voor je ’t weet staan die met hun caravan voorbij de backlijn en willen ze daar niet meer weg. Spektakel verzekerd!
  • In groep G moeten we zwijgen over Ivoorkust-Noord-Korea want daar wordt de absolute topwedstrijd van dit tornooi gespeeld: Portugal-Brazilië alstublieft. Spektakel verzekerd!
  • In groep H spreekt bijna iedereen Spaans. Honduras wil met opgeheven hoofd naar huis en gaat winnen van de Zwitsers, terwijl Chili naar de achtste finales gaat, ook al zullen ze zaterdag verliezen tegen de Spanjaarden die net op tijd ontdekt hebben dat ze cojones in hun calzoncillos en David Villa in huis hebben. Spektakel verzekerd!

Nee jong, het komt wel goed met deze wereldbeker.
Dus misschien dat dit weblog even in slaapstand gaat, ik heb ook mijn zwaktes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s