klaar voor de kleuterschool

Grappig. Er woont een jongen in onze straat die zoals Zita voor het eerst naar de kleuterschool gaat. Hij is iets kleiner, weegt een paar kilootjes minder, is 2 weken eerder geboren dan Zita. Alleen gaat die jongen naar de eerste kleuterklas en gaat Zita eerst nog een volledig schooljaar naar de peuterklas. Haar geboorte was nochtans uitgerekend voor de kerstperiode maar ze bleef lekker zitten tot 8 januari. En dus zal ze 4 jaren kleuterschool doen.

En ze is er volledig klaar voor. We mogen natuurlijk niet vergelijken maar als we even zouden vergelijken met Lena toen ze naar school ging, dan blijkt Zita een pak taliger dan Lena op dat moment. Alleen al het feit dat ze een grote zus heeft, zal daar wel de grootste oorzaak van zijn. Af en toe zegt ze dingen waar wij ongelooflijk van verschieten, of in de lach schieten. Gisteren sta ik met Zita in de bakkerij, ze ontdekt de sjoekes (éclairkes) in de etalage…

“Kijk! Daar ligt chocolade op! Fantastisch is dat!”

Zo’n woord als ‘fantastisch’ klinkt grappig uit de mond van een kind van 2, vind ik.

Mag ik nog even doorgaan met stoefen op mijn dochter, alstublieft? Zij begint bijvoorbeeld plots tekeningen te maken, echte tekeningen. Waarbij ze dan vertelt wat er allemaal op staat. Vaak zijn dat toevallig de dingen die Lena op dat moment ook tekent, maar soit. En onlangs heeft ze een mannetje getekend. Een mannetje!

En ze is verslaafd aan de computer, ook dat nog.

Advertenties

2 gedachtes over “klaar voor de kleuterschool

  1. Wow, dat is toch echt een wereld van verschil tuussen jullie Zita en onze Anna, beiden van 2008. Anna trekt enkel nog maar strepen op een tekenblad. Fantastisch staat nog niet in haar woordenboek, maar MOOOOOI! is ook niet mis :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s