klaar voor de tweede kleuterklas

En Lena? Die is nog klaarder dan klaar. Zij heeft de kleuterschool echt gemist in de grote vakantie, het schooljaar kan voor Lena niet rap genoeg beginnen. Ze wil voortdurend dingen leren. En ze wordt kwaad als wij daar niet in meegaan. We zoeken een middenweg tussen stimuleren en niet te snel gaan, dat is niet zo evident want ze vraagt bijvoorbeeld steeds opnieuw om letters te leren schrijven.

Ook in haar tekeningen moeten altijd weer letters, ze is zot van letters. Als we naar Ikea gaan, leest ze de letters van de parkeerplaatsen en dan onthoudt ze de letter waar onze auto staat. Als we in de stad lopen, benoemt ze letters die ze herkent op etalages, op t-shirts van mensen, enz. Vorige week kwam ze ’s avonds terug van haar eerste dag zomerkamp (Idee-kids) en vroeg ik wie haar juf was. Ze antwoordde:

“Juf Eva. Dat is met de E, de V en de A.”

Lena maakt nog steeds meerdere tekeningen per dag. En bij elke tekening hoort een heel verhaal. Van zeemeerminnen en walvissen en piraten en ook van kindjes die droevig zijn omdat hun mama is weggeregend bij de overstroming.

Lena maakt een tekening

een tekening van Lena

een tekening van Lena

een tekening van Lena

Advertenties

4 gedachtes over “klaar voor de tweede kleuterklas

  1. ja, en voor je het weet kan ze in het derde kleuterklasje vlotjes lezen… ik was er ook zo eentje… niet al te leuk in het eerste leerjaar, een AVI-leesniveau-groepje op mezelf etc :). maar zoals je ziet, uiteindelijk komen zulke meisjes ook wel op hun pootjes terecht ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s