gemolesteerd

De agressor is een peuter van haar klas en hij wou in den beginne alleen maar spelen, in de zin van knuffelen en zoentjes geven. Maar Zita vond dat niet zo aangenaam en dus schoot ze waarschijnlijk in een colère. Actie-Reactie-Reactie.

gemolesteerd

Hij houdt niet van vrouwen die nee zeggen en dus besloot hij aan te vallen. Bovenop Zita en met zijn tanden in haar gezicht. Dat gebeurde in de gang want het (nood)klasje van Zita — een selectie van de vroege instappers — is ongeveer de grootte van een normale gezinskeuken en veel te klein voor 20 kleuters, dus spelen er al eens kindjes in de gang. Maar niemand had het opgemerkt, we weten dus niet hoe lang dat spelletje geduurd heeft.

De lieve juf, die doet alleen maar haar uiterste best en heeft ook geen ogen op haar gat, ze was er het hart van in. En de ouders van die jongen zullen daar ook wel van verschoten zijn, denken wij.

En morgenvroeg haar allereerste zwemles.

Advertenties

4 gedachtes over “gemolesteerd

  1. Vreselijk is dat. En ’t is van alle tijden. Mijne zoon is ooit na een schooluitstap (cinema) eens thuisgekomen met een messteek in zijn voet, dwars door zijn basketsloefkes heen. Hij was toen wel al een jaar of 13. Daar kon ik toen ook niet mee lachen. En daar is politie aan te pas gekomen.

    1. Het is inderdaad niet leuk maar wij zijn voor alle duidelijkheid niet boos of zo, het is volgens mij niemands fout. Zita zal ook wel iets venijnigs gedaan hebben — zij geeft soms nepen en dingen — en dan een jongen van 2,5 waarbij de stoppen doorslaan, dat gebeurt nu eenmaal in een kleuterschool, maar meestal zonder veel zichtbare schade. En ik heb evenveel te doen met de ouders van die jongen, die zullen zich wel ambetant voelen. En ’t is voorlopig goed aan ’t genezen, het begint al vreemde kleuren te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s