krekenplas

Wij zijn al supporter van sinds de krekenplas er aangelegd is, ginder aan Plage Tatoeage.

krekenplas

Helaas, we komen er nauwelijks één of twee keer per jaar, wegens aan de foute kant van Gent. En onze auto heeft geen airco, ik weiger daar in te kruipen nu.

Gisteren heb ik meer dan een uur zitten prutsen in Google Maps om een zwartepuntenvrije fietsroute uit te stippelen, het is me niet gelukt. En breek me alstublieft de bek niet open over de Gentse fietsrouteplanner, ik word daar agressief van.

Je moet maar eens in het noordoosten van Gent wonen en naar het zuidwesten proberen fietsen zonder levensgevaarlijke stroken te passeren, vaak zijn dat punten die mits een minieme investering fietsveilig kunnen gemaakt worden, ik denk bijvoorbeeld aan de onbestaande oversteek aan het fietspad dat in het verlengde van de spoorwegbrug tussen Terneuzenlaan en Wiedauwkaai ligt.

Maar stel: je woont aan de Coupure. Dan kan je dus heel dat eind naar de Blaarmeersen volledig autovrij langs het water fietsen >> Bijlokekaai >> onder de stadsring >> Henleykaai >> onder de Koning Albertlaan >> Neermeerskaai >> onder de Europabrug >> Nekkersberglaan >> Vissersdijk >> Blaarmeersen. Heerlijke fietstocht is dat, 100% langs het water. (alleen moeten wij eerst 7 kilometer fietsen tot aan de Coupure, dat hebben we dan ook maar gedaan, met bakfiets, goeie training).

krekenplas

Advertenties

6 gedachtes over “krekenplas

 1. Wij wonen aan de “goeie” kant van Gent en moeten alleen de Drongensesteenweg heelhuids zien over te steken.
  Goed idee voor morgen, het belooft weer tropisch te worden.

 2. Wij waren er ook vandaag! Wij rijden idd de spoorwegbrug over, langs de spoorweg, Jan Yoensplein passerend, de hele tijd het fietspad volgend tot aan de Groendreef. Daar linksaf tot aan de Groene Vallei. Groene Vallei doorfietsen en dan langs Jan Palfijn naar de Watersportbaan en Blaarmeersen. Het blijft een fikse trip maar het is toch een ietsiepietsie korter dan die weg die jullie genomen hebben (wij reden vorige zomer ook altijd zo, langs de Coupure). Maar eigenlijk is de fietstrip een groot deel van de fun vind ik…al kan ik me inbeelden dat het voor jullie tegenwoordig toch stresserend is na het accident.

  1. Ik heb inderdaad jullie bakfiets zien staan, de onze stond netjes op de fietsparking :-) (aangezien je op de Blaarmeersen niet mag fietsen)

   De omweg die wij op de heenweg genomen hebben was vrij gigantisch: via Rozebroeken richting Adolf Baeyensstraat richting Gentbruggestraat en dan via Wolterslaan naar Visserij en Zuid en dan via de Kouter de Recolettenlei tot aan de Coupure. De terugreis hebben we via de Muide gedaan.

 3. Wij zaten aan de speeltuin aan het klein cafetariaatje. Inderdaad langs de Baertsoenkaai tot daar gereden.
  Via het fietspad dat links rond de Blaarmeersen draait kom je tot vlakbij die speeltuin. Gewoon 50m door de struiken crossen met de bakfiets en je parkeert gewoon vlak naast het gras.

 4. Ah, wij zaten daar ook vrijdag; met 2 neefjes (en oma) extra op sleeptouw. De jongens wonen in Vilvoorde en zien amper de zee; dit vonden ze fantastisch, er is zelfs geen enkele keer ruzie gemaakt ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s