de zee haar werk laten doen

Dat is dat. Terug van een weekje zee.

Nog een geluk dat Zita drie dagen heeft gelogeerd in de kliniek van Veurne want na een paar dagen strand zat ik aan mijn zandquotum voor 2011.

De nacht vóór we naar zee vertrokken had Zita liggen hoesten tot ze gal moest overgeven. Met koorts en al. Dus wij op zondagochtend naar de huisartsenwachtpost.

Als het op dokters aankomt, zijn wij van het dociele soort. Dus toen de dokter zei dat het wel los zou lopen zonder medicijnen en dat we best “de zee haar werk laten doen”, toen zagen wij daar geen graten in.

In Nieuwpoort. Het nachtelijke hoesten bleef, de koorts werd erger. Korte nachten, ook voor Lena die op dezelfde kamer sliep. En Zita wilde nauwelijks nog eten. Dus wij op woensdagochtend naar de huisarts in Nieuwpoort en die wilde dat we naar de kliniek gingen voor verder onderzoek. Ik met Zita naar de kliniek en drie dokters later kon ik Nele bellen om te zeggen dat we er zouden blijven, de radiologie was duidelijk geweest: longontsteking, alweer.

Zita moest aan het infuus. Ze vroegen mij met welke arm ze tekent en kleurt — rechts — en smeerden de linkerarm in met toverzalf zodat de prik geen pijn zou doen. Maar na 3 verschillende prikken in de linkerarm — te stroperig bloed — hebben ze dan maar geprikt in de niet verdoofde rechterarm. Dus Zita was niet alleen aan de baxter gekluisterd maar kon ook haar rechterarm niet buigen wegens gespalkt.

Maar de drugs hebben hun ding gedaan en deze middag is ze ontkoppeld en zijn wij vrolijk ontslagen uit het hospitaal. Hoezee!

kliniek

Advertenties

Een gedachte over “de zee haar werk laten doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s