it never rains but it pours

Zomervakantie 2012, daar verwachten wij wel iets van.

Na 3 dagen kliniek in Veurne, heeft Zita nu ook 4 dagen Jan Palfijn achter de rug.

In ’t weekend had ze opnieuw hoge koorts, eten ging ook niet meer. Maandag lag ze alweer aan het infuus. Sinds deze middag zijn we terug thuis. Het bleek uiteindelijk een zwaardere longontsteking dan initieel begroot.

We moeten nu wel nog tot midden volgende week een dubbele dosis antibiotica toedienen, wat betekent dat Zita een volle 2 weken aan de smeerlapperij zit. Maar het kan dus niet anders. En natuurlijk aerosollen en toestanden. We moeten vanaf morgen ook elke dag naar de kinesist: tapotage, posturale drainage, thoraxpressie, bouncing, vibratie, enz.

En sorry voor de blogstilte. We hadden een laptop maar geen internet. Op de website van Jan Palfijn staat dat je dit eenvoudig aanvraagt bij opname en dat je dan een modem met internetkabel krijgt (ook al zijn er meerdere beveiligde WiFi-netwerken die ‘Jan Palfijn’ in de naam hebben, doch dit terzijde). En dus hadden wij dat maandag aangevraagd en dan dinsdag nog een keer nagevraagd en dan woensdag niet meer durven vragen en er dan verder niet meer aan gedacht.

Jan Palfijn

Leutig is anders. Vooral ’s nachts was het afzien. In Veurne had Nele de nachten gedaan, nu hebben we afgewisseld.

De laatste 2 dagen was Zita opmerkelijk beter, al wilde ze met veel moeite 2 of 3 hapjes van elke maaltijd eten. Dat lag misschien ook aan de ziekenhuiskeuken, in de voetbaltechnische betekenis. Want toen we deze middag thuiskwamen heb ik wortelstamppot gemaakt en daar heeft ze 2 volle borden van binnengespeeld.

Jan Palfijn

Af en toe was ze in een goede bui.

Maar meestal was ze boos.

Of moe.

Jan Palfijn

We zijn dus terug thuis maar we weten het allemaal niet zo goed. Zita zegt het niet met zoveel woorden maar haar non-verbale communicatie is nogal eh… Letermisch: “Ouders, wie gelooft die mensen nog?”

Advertenties

2 gedachtes over “it never rains but it pours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s