futebol

Portugezen hebben iets met voetbal. Het land stond in rep en roer omdat FC Porto met 4-0 was vernederd door Manchester City. En dankzij dat liedje waar Lena vorige week mee naar huis kwam, verstond ik de woordspeling op de voorpagina van een voetbalkrant: “Ai City pego!” — Michel Teló heeft vrijdagavond trouwens opgetreden in Lissabon, we zijn niet geweest. Op dezelfde avond, helemaal aan de andere kant van de stad, was er ook een concert van Paolo Fresu in het Cultureel Centrum in Belém, dat is al veel meer mijn ding maar ook daar zijn we niet geraakt, het leven is kiezen. Maar voetbal dus. Futebol!

Donderdag kwam Legia Warschau op bezoek bij Sporting en dat zouden we meer dan geweten hebben. Woensdagnacht hadden enkele tientallen zatte Polen die ze vervroegd hadden vrijgelaten, besloten om wat liedjes, enfin, te zingen. Op een paar meter van ons hotel, waar anders. En dat een hele nacht lang. Donderdag werden die zatte Polen dan bijgestaan door nog een paar honderd andere zatte Polen, die hebben dan de hele dag in de binnenstad liedjes gezongen en cerveja gedronken, wat anders.

We waren net op tijd terug in onze hotelkamer om Matias Fernández de verlossende 1-0 te zien scoren. Ik heb nog geroepen dat het stil was, aan de overkant. En we hebben ze verder niet meer gehoord.

Futebol, awoe warschau, warschau awoe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s