gelogeerd, in de aap

Ik heb nog andere hobby’s. Zoals daar zijn: het online boeken van het goedkoopste hotel van de stad. 29 euro voor een gerieflijke en propere slaapkamer met eigen badkamer en wifi en televisie en verse handdoeken en al, het was te schoon om waar te zijn. Dat is het altijd.

29 euro voor een kamer

We sliepen aan de straatkant met een raam (enkel glas, uiteraard) dat eigenlijk niet dicht ging, met onderaan een kier waar je zonder moeite een hele school sardinhas kwijt kan. Het was misschien niet zo slim om een hotel te kiezen op een fluim van Rossio, waar het nachtlawaai met veel tegenzin plaatsmaakt voor het ochtendlawaai.

Onze kamer was de hele nacht fel verlicht door een straatlantaarn die voor ons raam hing — neen, alleen witte flutgordijnen — en om het helemaal af te maken was het ’s nachts rillen van de kou als het extra deken bovenop het dekbed een beetje verschoof. Het mag dan wel behaaglijk warm zijn (tot 19°C), de winter in Lissabon, maar ’s nachts koelt het af tot zo’n 5°C.

Nog een tegenvaller: de lieve Pakistaanse jongens aan de balie spraken minder goed Portugees dan ik, dat zegt meer over de lieve Pakistaanse jongens dan over mij.

Advertenties

3 gedachtes over “gelogeerd, in de aap

  1. Wil je ons verblijden met de naam van dit ‘hotel’ zodat wij -vier vriendinnen- tijdens het Pinksterweekend niet in dezelfde val trappen? Bedankt voor het verslag trouwens, komt reuze van pas!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s