niet-gok

Dat is dat.
Lena is ingeschreven in de lagere school. [meldjeaan.be]

Maar eh…
Kan iemand mij eens uitleggen waarom ik uitsluitend de scholingsgraad van de moeder moet invullen om te kunnen bepalen of mijn kind GOK of niet-GOK is?
(naast uiteraard de andere criteria zoals thuistaal en het al dan niet slapen in een rijdende caravan)

Advertenties

4 gedachtes over “niet-gok

  1. Wij hebben net hetzelfde gedaan voor de kleuterschool. Dikke miserie… Goed dat ze systemen uitvinden, jammer dat we in de drie scholen vlakbij al geen kans meer maken. (bv: 17 plaatsen niet-gok over, wij op de wachtlijst pas op nummer 24).

    Maak het de mensen ook niet te makkelijk zeg ik dan. Nu gaan wij tweeverdienende wezens onze kinderen om 07.30u moeten afzetten in een school enkele kilometers verderop om ze rond 17.30u pas af te halen. Waar is de tijd dat snelheid en assertiviteit bij inschrijvingen nog meetelden? ;-)

  2. Om op je vraag te beantwoorden (waarom ze enkel rekening houden met het diploma van de moeder…): ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat voornamelijk de moeders zich bezighouden met het huiswerk van haar kind, omdat de papa’s met hun hoog diploma (lol) veel te laat moeten werken (enfin, dat is wat ze in Brussel ervan denken)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s