gaardeniersbrug

Zolang de Muidepoort / Voormuide een death ride voor fietsers blijft, doe ik alsof ik in Wondelgem woon.

Een kleine omweg via Pauwstraat + Terneuzenlaan + spoorwegbrug + Wiedauwkaai + fietspad (langs de Wondelgemse Meersen) + Gaardeniersbrug. Zalige brug!

Het is naar verluidt ook een trambrug. Ze zeggen zo veel, de mensen.

gaardeniersbrug

gaardeniersbrug

gaardeniersbrug

Toch een puntje van kritiek nog, ik kan het niet laten.

Voor deze prachtige fietsroute van Oostakker naar Rabot moet je helaas de Wiedauwkaai oversteken op het punt waar de spoorwegbrug aansluit aan het nieuwe fietspad. Oversteken is daar een mission impossible, de Wiedauwkaai is eigenlijk een soort autostrade. Er komt altijd wel van minstens één kant een auto aanvlammen.

En er zal vast wel een goede reden zijn waarom een nieuw fietspad aangelegd wordt zonder veilige oversteekplaats — waardoor deze prachtige route van Noord naar Centrum in praktijk zo goed als onbruikbaar is — maar ik zou die reden heel graag kennen.

Bij wie moet ik zijn? Termont? Crevits? Infrabel? Touring?

Advertenties

7 gedachtes over “gaardeniersbrug

 1. Tja, theoretisch mogen auto’s daar ook niet meer dan 50 rijden. Moet je eens proberen… Los daarvan vind ik ook de toegang tot de stroken naast de brug bijna evengoed een mission impossible (tenzij het daar recent veranderd is) en een keer aan de overkant zijn alle richtingen goed, als het maar naar rechts is.

 2. Tijdens het mondeling vragenuurtje voorafgaand aan de gemeenteraad daarnet schepen De Regge jouw vragen voorgelegd.

  Gelukkig ben ik na 6 jaar gemeenteraad en zeer veel fietsen zelf nog niet cynisch geworden.[https://ivandeboom.wordpress.com/2012/10/20/gezegd-is-gezegd/] :)

  Ook niet nadat ik voor de honderdste keer het antwoord krijg dat het Vlaams Gewest bevoegd is op een weg.

  Bovendien was het antwoord ook iets positiever dan dat. De Regge heeft haar diensten de opdracht gegeven zelf een tijdelijke oplossing uit te werken. Dus niet te wachten tot de hele ontwikkeling van de site Wondelgemse Meersen zoals het Gewest voorzag.

  Tot dan wachten zou echt geen goed idee zijn. Want een goede fietsverbinding is maar zo veilig als haar zwakste schakel.

  Een toepasselijk citaat om mee af te sluiten: “Cynisme is een auto kopen omdat het fietsen zo verrekt gevaarlijk wordt met al die auto’s.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s