mucus, ad infinitum

Een vervolg op ‘mucus, in perpetuum‘.

U weet dat nog niet maar ik weet dat u me dankbaar bent. Omwille van het heuglijke nieuws dat ik geen foto’s heb van wat Zita deze morgen gepresteerd heeft aan slijm-eruptie.

Een kind kan al eens overgeven. Meestal is dat voedsel, soms is dat gal. Zita heeft deze morgen 3 volle kommen ‘behangerslijm’ overgegeven. Enfin, het was geen behangerslijm, het was home made slijm van topkwaliteit.

Nachtelijke hoestbuien zijn hier eerder regel dan uitzondering, dus dat vonden wij normaal. En toen het ontbijt vervangen werd door woeste overgeefsessies, dachten wij aan een virusje. Tot Zita daarnet weer kerngezond uit de zetel sprong en zei: “ik wil op de trampoline!”

En dan nog was het alleen Nele die doorhad wat er gebeurd was… Gisteren heeft Zita úúúren op de trampoline gesprongen en dat geeft ongeveer hetzelfde resultaat als 100 intensieve sessies respiratoire kinesitherapie. (maar dan in 1 dag)

Al dat losgekomen slijm heeft Zita vannacht liggen ophoesten en dan opnieuw ingeslikt. En deze morgen kwam dat er in hevige vlagen weer uit. Zo eenvoudig is dat.

Maar wel verschieten!
(en een vergadering gemist, dat ook nog)

Advertenties

4 gedachtes over “mucus, ad infinitum

  1. dan is de aanleg van de trampoline de rugpijn waard geweest, toch? al zou ik mij zelf ook wel een heuse breuk geschrokken zijn bij zo een ‘prestatie’ van dochterlief.

    1. Het zal zeker wel een beetje werken. Maar als het kind zelf de inspanning maakt, dan zal het effect veel groter zijn. (vaak schiet Zita ook in de lach terwijl ze springt, dan begint ze hevig te hoesten, al springende dus, en dan komt alles los)

  2. wij hebben onze portie respiratoire kine ook achter de rug, toen hij nog een baby was (van 8 maand tot 1,5 j of zo). Nu hij een kleuter van bijna vier is, is het veel beter! waar een trampoline al niet goed voor kan zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s