tolerantie

Mensen die andere mensen voor NIMBY verwijten: ze zijn meestal niet op de hoogte. Dus ik ga niet oordelen over de maker van dit professioneel protest.

boat tourism

Iemand die zoveel energie steekt in zijn haatboodschap, moet vast een goede reden hebben. Het intrigeert mij. Dezelfde boodschap hing daar vroeger ook al, toen op een spandoek en toen was het wel juist gespeld. (Sint-Antoniuskaai)

Ik ben een kwartiertje blijven staan. Op die tijd zijn er inderdaad een aantal bootjes gepasseerd en je hoort inderdaad redelijk goed wat ze vertellen, in alle talen. De toeristen kijken dan zeer bedenkelijk naar deze boodschap en worden opgezadeld met een schuldgevoel. (cf. Berlijn)

Er waren ook momenten dat ik niks kon horen van wat er in de bootjes verteld werd, dat was bij elke keer dat er een auto passeerde. En dan te bedenken dat er nauwelijks auto’s door de Sint-Antoniuskaai rijden zolang die straat aan één kant (Bachtenwalle) volledig is afgesloten. (werf Lippens)

Auto’s dokkeren 24/7 over de kasseien — fietsen ook trouwens — en dat is bij elke passage een decibelgehalte dat hoger ligt dan de toeristenbootjes (die daar overigens nooit passeren op een uur dat mensen rusten maar eerder tussen 11 en 18u).

Maar nogmaals: die mens zal vast een goede reden hebben, het kan niet anders.

En ook: wie stoort er zich nu aan auto’s die door een straat rijden?
Dat zou toch al te gek zijn, dat zou pas nimby zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s