de geheime ziekte

Om dit weblog wat nieuw leven in te blazen: een grote pot gezaag.

Begin maart: ik ben al een paar weken aan het (blaf)hoesten. Ter gelegenheid van de krokusvakantie ga ik naar de dokter. Diagnose? Geen.

Wel antibiotica. (+ bloedonderzoek, niks gevonden)

3e week van maart. Nog steeds aan het hoesten, geen energie, geen eetlust, koortsig. Ik terug naar de dokter. Diagnose? Geen.

Wel antibiotica. (+ longfoto, niks te zien)

14 april. Opnieuw koorts en niks waard. Nog steeds serieus aan het blaffen maar deze keer met ademnood, veel pijnlijker bovendien. (wat ook een beetje te maken heeft met een spierscheur en/of een gekneusde rib of zoiets — het lijkt alsof iemand bij elke hoestbui een mes in mijn borst plant) Ik terug naar de dokter. Diagnose? U raadt het.

Wel antibiotica.

3 antibiotica-kuren in 7 weken, dat is niet normaal. De dokter belt het ziekenhuis: blijkt het toevallig deze week de Nationale-Week-Dat-Zo-Goed-Als-Alle-Pneumologen-Op-vakantie-Zijn.

Enfin, ik mag vrijdag bij de specialist. Ik maak mij geen illusies over de diagnose.

Ondertussen lopen Lena en Zita ook nonstop te hoesten en zijn ze beiden alweer aan de aërosol.

Ik begin stilaan te vrezen dat “crappy genetisch materiaal in combinatie met wonen in Fijnstofland” de enige juiste diagnose is.

3 gedachtes over “de geheime ziekte

 1. Eén troost, de pijn in de rib trekt weg…
  Ik ben kleuterleidster en dacht dat men niet zonder mijn kon dus ging ik de week voor de krokusvakantie samen met al mijn bacteriën werken. In de krokusvakantie (en andere vakanties) zat ik in Slovakije. Na 2 nachten het vriendje wakker te hoesten vond die het hoog tijd om een dokter te bezoeken. Engels sprekende mensen moet je hier zoeken, een dokter ook. Diagnose: bronchitis, antibiotica (500mg per dag) en rare druppels (die je niet op een metalen lepel neemt) tegen het hoesten.
  Week 1 na de krokusvakantie, paar dagen zonder antibiotica en geen verbetering, terug bij de (Belgische) dokter. Jeuj weer antibiotica maar nu dubbele dosis… Het hoesten mindert maar de pijn onder mijn borst niet, de dokter sprak van een spierscheur.
  Antibiotica op en in week 3 ga ik weer naar de dokter nu voor de pijn onder mijn borst.
  Autorijden doet pijn, luiers vervangen is eigenlijk onmogelijk… Voor de zekerheid een foto van mijn ribben laten nemen en terwijl ik daar dan toch ben en aangezien de hoest beter maar niet over is ook een longfoto. En jawel Anderhalve week voor de paasvakantie moest ik mij gewonnen geven, een barst in mijn rib en lichte longontsteking in de rechter long. Daar kwam kuur 3 van normaal een week antibiotica + nog enkele dagen extra. Normaal moest ook mijn bloed getest worden maar ik word tegenwoordig al misselijk bij het zien van de naald en daarom werd die test uitgesteld voor het geval ik na een week nog niet beter zou zijn.
  Sinds vorige week dinsdag zijn de longen genezen verklaard en neem ik eindelijk geen antibiotica meer. Gisteren is ook de steunplakband (waar ik gelukzak blijkbaar allergisch voor ben) verdwenen. Ik heb bij bepaalde bewegingen nog een beetje pijn maar het weegt niet op tegen de brandwonden die ik van de plakband heb.
  Ik heb in al die weken geen koorts gemaakt, getwijfeld aan de eerste antibiotica en mijn bronchitis was maar een verkoudheid, denk dat ik vooral heb geleerd om nu iets sneller naar mijn lichaam te luisteren, want tijdens de dagen thuis voelde ik pas hoe moe ik eigenlijk was.
  Veel beterschap, geniet ook van de zon!
  Annelies

 2. Ik kan je opmerking van dat fijnstofland heel goed begrijpen. Heb nog in de Invalidenstraat en op de Hoge Weg gewoond. Ik had toen ook veel last van keelontstekingen. Sedert ongeveer 10 jaar heb ik nog nauwelijks keelpijn gehad. En waarom…ben verhuisd naar Reet naar een klein dorpje dat veel stofvrijer is. Ik wil natuurlijk niet zeggen dat je moet verhuizen maar de luchtverontreiniging kan een grote boosdoener zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s