lentemuniefeestje

Hoeveel kostbare seconden heb ik de voorbije weken niet verloren door stomweg een veel te drukke zijstraat van de informatiesnelweg in te slaan. Om daar dan bijvoorbeeld een stuk of honderdzeventien gratuite meningen over lentefeesten en/of communiefeesten te zien passeren.

Dan nog liever geen mening, zoals die van Tom De Cock: hij vraagt onze aandacht voor het feit dat hij het allemaal niet zo goed meer weet. [“Weg met het lentefeest!”]
En mocht u bij nader inzien toch denken dat hij wel een mening heeft en dat die niet de uwe is: hij bedoelt het heus niet zo, hij bedoelt het eigenlijk anders.

Speciaal voor Tom hebben wij het heidens karakter van Zita haar feest toch maar even onderstreept door een levende boom te versieren:

(al zou het kunnen dat we ons van solstitium hebben vergist)

lentefeest

Ik bedoel: wij hadden een feestje / er waren mensen / Punt.

lentefeest

Maar door het ontbreken van het eerste sacrament, konden we haar feest bezwaarlijk een communiefeest noemen. Toch staat het Zita helemaal vrij om alsnog voor de fanclub van Jezus te kiezen. Zij weet dat.

Al lijkt haar voorkeur voorlopig naar die andere commune te gaan…

Duivelinnen

Advertenties

Een gedachte over “lentemuniefeestje

  1. Ik kom uit een tijd dat ‘zedenleer’ nog niet bestond op het atheneum. Telkens als er godsdienstles was mocht ik met mijnstoel op de gang gaan zitten. Als het koud was, in een andere klas opde laatste bank. Geen communiefeest, ook geen lentefeest. Je kanheel goed leven zonder aan al dat gedoe mee te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s