en een goede gezondheid, dat ook!

Een ouderwetse longontsteking, in radioloogspeak ‘bronchopneumonie basaal rechts’. Dat was toch alweer een half jaar geleden.

Om met de traditie te breken, ben ik nog vóór de schoolvakantie in de lappenmand gesukkeld. (normaal kan ik het altijd rekken tot in de vakantie)

Maar ik zou graag eens weten wat er écht aan de hand is, waarom ik de voorbije jaren voortdurend ziek word. En altijd weer infecties op de luchtwegen. Het bloed zegt weinig, er is geen verhaal. (ijzertekort, dat wel)

Ligt het aan mijn astma in combinatie met omgevingsfactoren? Komt het door te vaak en te intensief fietsen tussen uitlaatgassen? Door te hard te leven en te weinig te slapen? Te veel contact met (half)zieke mensen? Of gewoon toeval? Ik weet het niet, dat maakt me nog zieker.

Ondertussen ben ik al een week aan de Avelox, voor de zoveelste keer antibiotica in korte tijd. En ben ik opnieuw in staat om mij op te winden over wat ik hoor op de radio, dat is alvast een goed teken.

Een minder goed teken is dat ik niet de trap kan nemen zonder in het zweet te schieten en nadien een kwartier naar adem te happen. Of dat ik de voorbije week vijf kilo ben afgevallen terwijl ik sowieso geen grammetje vet te veel had. Dat wordt weer spiermassa kweken na de kerstvakantie, daar tussen de Gentse fijnstofwolken.

Nee, 2015 wordt het jaar van de goede gezondheid, ik ben er zeker van.
(en mocht het eventueel toch niet lukken, dan ga ik in de Pyreneeën wonen) (of zo)

Advertenties

3 gedachtes over “en een goede gezondheid, dat ook!

  1. In ieder geval veel beterschap gewenst. Ik heb ook astma van heel jonge leeftijd en pas op mijn 58° heeft één enkele specialist vastgesteld dat ik door die astma en de “omgevingsfactoren” :-) nu een vergevorderd longemfyseem heb (zonder te roken). Voordien had ik ook de ene infectie na de andere………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s