het geboortebos, 6 jaar later

Bij de aanplanting van het allereerste geboortebos, oktober 2009, maakte ik een verslag voor Gentblogt.

Zes jaar later gingen we voor ’t eerst terug naar de Gentbrugse Meersen.
Op zoek naar bos 2008.

Geboortebos 2008

Geboortebos 2008

Geboortebos 2008

Het bos is slechts een fractie van de Gentbrugse Meersen. Na een picknick en een stevige wandeling hebben we nog het blotevoetenpad gedaan. Lang niet zo spectaculair als de Duitse barfusspfade maar wel plezant, want dankzij de regen van de voorbije weken was het pad herschapen in een slijkerige glibberpartij.

Een kabbelend riviertje om op het einde je voeten te wassen, hebben we helaas niet gevonden.

Iets helemaal anders, een gedachte die ik gisteren niet kon loslaten: het begint me steeds vaker vierkant tegen te steken dat Oostakker-Lourdes (waar wij wonen) stilaan het enige stukje Gent is waar nog geen halve hectare openbaar groen te vinden is.

Nochtans, op de officiële stadslijst van de meer dan 50 groene zones (park en/of bos) in Gent, prijkt het “Wandelbos Slotendries”.

Dat het “bos” geen scheet groot is, tot daar aan toe. Maar wat Stad Gent misschien niet weet is dat de belangrijkste toegang — kant grot / Groenstraat — al jaren hermetisch afgesloten is.

wandelbos mon oeil

Het bos is eigendom van een vereniging die het bos van God Zelf gekregen heeft. Het is ofwel iets met de Kindsheid van Jezus ofwel iets met de Onbevlekte Ontvangenis, ik heb geen zin om het op te zoeken. Maar feit is dat de baas van het bos niet kan verdragen dat er kindjes in het bos spelen. Want vlakbij die afgesloten ingang is er een basisschool en zijn er 2 grote Chiro-groepen.

Stel u voor dat zo’n godsvruchtige grotbezoeker, in volle Maria-verering, plots gestoord wordt door wat niet anders kan bestempeld worden dan ergens in de verte het geluid van kinderen die in een bos aan het spelen zijn… de horror!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s