Bloemekenspark

Nog zo’n deelproject van Het Getouw is het Bloemekenspark, waarvan alleen het stukje aan de Nieuwevaart al klaar is. In 2017 begint fase 2.

Bloemekenspark

Ik vind het even lovenswaardig als pijnlijk hoe koortsachtig Stad Gent de laatste jaren bezig is met het behoud of de aanleg van groensel.

Dit Bloemekenspark is slechts een fractie van een fractie van een fractie van wat de Wondelgemse Meersen ooit was, namelijk een natuurgebied dat 5 keer groter was dan de huidige Bourgoyen-Ossemeersen.

Bloemekenspark

Bloemekenspark

Bloemekenspark

Na 2019 zal het Bloemekenspark nog ongeveer het laatste restant zijn, aangezien De Lijn binnenkort een veel groter stuk Wondelgemse Meersen gaat vernielen om er een nieuwe mega-tramstelplaats (Wissenhage by Bontinck) te bouwen. Het nieuwe complex, op een terrein van 15ha, zal plaats bieden aan 84 trams en 55 bussen. Daarnaast parkeerplaatsen voor 100 bussen en 340 personenwagens.

Als de fiets al eens vermeld wordt in mobiliteitsdebatten op radio of tv, dan toch minstens in één adem met Openbaar Vervoer als milieubewust alternatief. Ik begrijp dat niet. Ook heb ik geen weet van een natuurgebied dat moet wijken voor de aanleg van een fietsstelplaats.

Advertenties

2 gedachtes over “Bloemekenspark

  1. Men spreekt vaak over ‘koning auto’ en dat is zeker voor een groot stuk juist, maar het OV heeft een veel hogere status: deze van een god. Men gaat er steevast van uit dat OV als van nature milieuvriendelijk, spaarzaam, sociaal is en zoveel meer. De natuur kapot maken? Go ahead, alles voor de god! Het valt echt op: het OV staat boven elke discussie, op een paar protestjes na rond frekwentie, te laat komen enz. Dit is niet verwonderlijk: de eigenste staat zit er met zoveel belangen in verweven. Met miljarden. Het wordt door de strot geduwd – en liefst geruisloos -, of de burger het wil of niet. Het OV evolueert bovendien langs een volledig tegenovergesteld kant: groter en logger, waar het juist individueler en flexibeler zou kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s